Spotkania emerytów i rencistów służb mundurowych

dodano 2017-11-02 17:46 w kategorii: Informacje

Spotkania dotyczące ustawy dezubekizacyjnej

- 9 listopad 2017 roku (czwartek) ZIELONA GÓRA godzina 17:00, Sala Kolumnowa Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego, ul. Podgórna 22 Zielona Góra

- 10 listopad 2017 roku (piątek) SŁUBICE godzina 18:00, Słubicki Miejski Ośrodek Kultury-Sala kameralna-pierwsze pietro, ul. I Maja 1, Słubice

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych podyskutowaniem i wysłuchaniem omówienia założeń do ustawy z 16 grudnia 2016 roku o zmianie ustawy (tzw. ustawy deubekizacyjnej).

Wprowadzenie w życie zmian w istniejącej Ustawie dotknęło wielu uczciwie i sumiennie pracujących obywateli dla dobra naszego kraju. Często w dużej części swojej służby już po 1989 roku. Którzy przeszli pozytywną weryfikację, a w latach 90 ubiegłego stulecia byli wielokrotnie odznaczani i wyróżniani za swoją wzorową służbę.

Ustawa dotyczy nie tylko pracowników służb specjalnych ale i policjantów; strażaków; funkcjonariuszy straży granicznej i innych.

W spotkaniu udział wezmą:

Zdzisław Czarnecki Prezydent Federacji Stowarzyszeń Służb Mundurowych RP NiezaSŁUŻYLIŚMY

Generał WP Marek Dukaczewski

Andrzej Rozenek - pełnomocnik SLD - Sojusz Lewicy Demokratycznej w Obywatelskim Komitecie Inicjatywy Ustawodawczej o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy