Spotkanie ws. zmian dotyczących emerytów mundurowych w Gorzowie i Żarach

dodano 2017-12-14 10:06 w kategorii: Ludzie

Spotkania dotyczące ustawy dezubekizacyjnej

- 14 grudnia 2017 roku (czwartek) Gorzów Wlkp. godzina 17:00, Hotel Gracja, ul. Dabrowskiego 20B

- 15 grudnia 2017 roku (piątek) Żary godzina 17:00, Świetlica Spółdzieli Mieszkaniowej w Żarach, ul. Henryka Wieniawskiego 1

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych podyskutowaniem i wysłuchaniem omówienia założeń do ustawy z 16 grudnia 2016 roku o zmianie ustawy (tzw. ustawy deubekizacyjnej).

Wprowadzenie w życie zmian w istniejącej Ustawie dotknęło wielu uczciwie i sumiennie pracujących obywateli dla dobra naszego kraju. Często w dużej części swojej służby już po 1989 roku. Którzy przeszli pozytywną weryfikację, a w latach 90 ubiegłego stulecia byli wielokrotnie odznaczani i wyróżniani za swoją wzorową służbę.

Ustawa dotyczy nie tylko pracowników służb specjalnych ale i policjantów; strażaków; funkcjonariuszy straży granicznej i innych.

W spotkaniu udział wezmą:

Zdzisław Czarnecki Prezydent Federacji Stowarzyszeń Służb Mundurowych RP NiezaSŁUŻYLIŚMY

Andrzej Rozenek - pełnomocnik SLD - Sojusz Lewicy Demokratycznej w Obywatelskim Komitecie Inicjatywy Ustawodawczej o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy